Matematik

Befolkningstal

08. februar 2012 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en model for udviklingen af befolkningstallet i Mexico efter 2007 antages det, at den årlige vækstrate r er en funktion af tiden t (målt i antal år efter 2007), som tilfredsstiller differentialligningen

dr/dt = -0,025r ,

og at r(0) = 0,017

a) Bestem r som funktion af t

^ Ovenstående opgave ER løst.

 

Endvidere antages det, at befolkningstallet N(t) (målt i mio.) som funktion af tiden t (målt i antal år efter 2007) tilfredsstiller differentialligningen

dN / dt = r(t) * N,

og at N(0) = 106,5

b) Bestem N som funktion af t, og benyt N til at bestemme, hvor mange år der går fra 2007, til befolkningstallet når op på 200 mio.

Hvordan laver man b)?


Brugbart svar (3)

Svar #1
08. februar 2012 af peter lind

Brug separation af variable til at løse differentialligningen.


Skriv et svar til: Befolkningstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.