Matematik

pH-beregning ud fra diskriminantformlen.

09. februar 2012 af Mujilo (Slettet)

Hej, jeg har en opgave som skal løses vha. kemi/matematik.

[H3O+]2+Ks*[H3O+]-Cs*K= 0

Vha. diskriminantformlen: d = b^2-4*a*c vil udtrykket se således ud:

[H3O+] = (Ks/2)+√(Ks/4)+Ks*Cs

Jeg ved at jeg skal bruge diskriminantformlen til at løse opgaven, men jeg kender ikke mellemregningerne. Det er meget svært at gennemskue og jeg er meget blank... Er der nogen som kan hjælpe mig??

 


Svar #1
09. februar 2012 af Mujilo (Slettet)

Nogen som kan svare på mig?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2012 af mathon

                              [H3O+]2 + Ks·H3O+] + (-cs*Ks) = 0    og   [H3O+] > 0

                                       d = Ks2 - 4·1·(-cs*Ks) = Ks2 + 4Kscs  

                                       √(d) = √(Ks2 + 4Kscs)      

                              [H3O+] = (-Ks + √(Ks2 + 4Kscs)) / 2

                              [H3O+] = -(Ks/2) + ((Ks/2)2 + Kscs)                     da 2 = √(4)  og Ks2/4 = (Ks/2)2


Svar #3
09. februar 2012 af Mujilo (Slettet)

Mange mange mange tusinde tak for dit svar :D


Skriv et svar til: pH-beregning ud fra diskriminantformlen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.