Matematik

Hjæælp!

09. februar 2012 af HjælpTakD (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan dividere man i hovedet dette regnestykke:
1/25 
....Eventuel en udregning da vi har en prøve i morgen som minder om disse stykker.. Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2012 af YesMe (Slettet)

1/25 = 4/100 = ...


Svar #2
09. februar 2012 af HjælpTakD (Slettet)

Forstår godt 100/4 er 25 men hvorfor med 100?.. Kan du uddybe lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Det er sådan matematik er. Hvis du har kun én kage, og 25 personer vil ha' den, derfor skal deres delte kage være lige store dvs fifty-fifty. Så man kan sige, at hver personer får 1/25 = ... kage, hvilket er mindre end 1 (fuld). Man kan godt omregne det til procentdel, så ved man hvor "stor" kage, de har fået delt ud fra den fulde kage.

1/25 = 4/100 = .. Jeg har forlænget det med 4, så det bliver lettere at dividere.

1/10 = 0.1

1/100 = 0.01

osv.


Skriv et svar til: Hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.