Matematik

VÆKST, opsparring

09. februar 2012 af Blaugrana1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

marie vil spare 50000 kr. sammen til sin jordomrejse ved at indbetale et fast årligt beløb de næste 5 år. Banken tilbyder hende 6% p.a.

 

Hvad skal marie indbetale pr år for at nå sit mål?

Mit forslag til opgaven:

50.000*((1+0,06)5-1)/0,06

Dette er efter formlen:

Annuitetsopsparing

S=Y*((1+p%)n-1) /P%

Y Ydelse pr termin

S slutværdi

P rentesats pr termin

N Antal terminer (står i potens)

 

***VED IKKE OM DET ER DEN RIGTIGE FORMEL!

På forhånd tak 

MVH Daniel


Svar #1
09. februar 2012 af Blaugrana1 (Slettet)

Ups i min udregning har jeg skrevet Y=S*((1+p%)n-1) /P% da jeg ikke kender Y


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2012 af SJ21 (Slettet)

Jeg ville gøre følgende:

50000 = Y*((1+0,06)^5-1)/0,06
50000 = Y*((1,06)^5-1)/0,06
50000 = Y*((1,338)-1)/0,06
50000 = Y*(0,338)/0,06
50000 = Y*(0,338)/0,06
50000 = Y*5,633
50000/5,633 = Y*5,633/5,633
8876,26 = Y


 


Skriv et svar til: VÆKST, opsparring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.