Matematik

Ekstremumssteder og -værdier

09. februar 2012 af wapse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen der kan fortælle mig hvad Ekstremumsteder  og værdier betyder og hvad det går ud på?
 

sidder med en aflevering og ved intet om det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Et ekstremumssted er en x-koordinat, hvor en given funktion har et lokalt ekstremum. Funktionsværdien i et sådant ekstremumssted kaldes ekstremumsværdien.


Svar #2
09. februar 2012 af wapse (Slettet)

kan du eventuelt give et eksempel?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen f(x) = x4 -3 har lokalt ekstremum for x = 0 , og ekstremumsværdien er f(0) = -3 .


Svar #4
09. februar 2012 af wapse (Slettet)

Mange tak

men er alt det her også ikke det samme som det der kaldes for maksimum og minimum?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo. Ekstremum er en fællesbetegnelse for maksimum eller minimum.


Svar #6
09. februar 2012 af wapse (Slettet)

Mange tak skal du have


Skriv et svar til: Ekstremumssteder og -værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.