Matematik

En parabel med ligningen..

10. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Hej!

En parabel med ligningen har y = ax^2+6x-3 rører 1. aksen i netop ét punkt.

Bestem tallet a.

Hey Guys.
Har fået en opgave hvor jeg skal finde a i den ovenstående ligning, håber der er nogen der gider at hjælpe. :)

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

At parabelen rører 1.-aksen i netop ét punkt betyder, at 2.-gradspolynomiet ax2 +6x -3 har netop én rod, dvs. at polynomiets diskriminant d er lig med 0. Bestem a, så d er lig med 0.


Svar #2
10. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Ja, men hvordan?

Hvis du bestemmer ligningen så giver den jo 48: d = 6^2-4*1*(-3) = 48.

Hvordan gør jeg så a gør at det bliver 0, er helt lost :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Koefficienten a indgår jo i diskriminanten:

d = b2 -4ac = 62 - 4·a·(-3)

Løs nu ligningen d = 0 som en ligning i a .


Svar #4
10. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Tak for hjælpen...........svaret er -3 :D


Skriv et svar til: En parabel med ligningen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.