Matematik

Tangenten

12. februar 2012 af JTPUK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

Hvordan finder jeg en tangenten ligning for denne forskrift: 2x3+3x2-36x hvor den går igennem punktet (1,f(1))?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2012 af Enhver (Slettet)

Differentier  f(x)=2x3+3x2-36x

Udregn  f(1)  og  f '(1)

Brug   y=f(x0) + f '(x0) · (x-x0)


Svar #2
12. februar 2012 af JTPUK (Slettet)

kan det passe det giver -31`??


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2012 af mathon

                f(1) = -31

                f '(1) = ?


Svar #4
12. februar 2012 af JTPUK (Slettet)

6???


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2012 af mathon

                    f '(x) = 6x2 + 6x  - 36


Skriv et svar til: Tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.