Matematik

Kompliceret trekant.

14. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej.

Nogen som har et forslag til denne figur?

altså i opgave a) har jeg at stykket |BC| er 1,5m, og at C er 90º, men skal jeg ikke vide stykket |AC|, for at regne vinklen A ud?

I opgave b) er jeg lost.

Jeg har vedlagt fil med figur.

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: trekanter.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
14. februar 2012 af anonym000

opgave A.

stil dig i vinkel A og brug tangens..

- - -

...............


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. februar 2012 af anonym000

hvor du har den modstående katete 2,5 m og den hosl. katete 8 m

- - -

...............


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. februar 2012 af anonym000

Når du har lavet den, er jeg sikker på du kan lave b.

- - -

...............


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. februar 2012 af eleven94 (Slettet)

Du skal først regne siden  AE ud vha denne formel C2= (a2 +b2 )– (2*a*b)* cos (c )
Hvis vi sætter tallene ind
C2=( 2,5 + 8,02)-(2*2.5*8) * cos( 90)=
Herefter skal du tage kvadratroden af det tal du får ud foroven.
Nu da du kender AE kan du beregne vinkel A  ved at bruge følgende formel.
Cos(A)= b2+c2- a2 / 2*b*c
Det tal du får ud foroven skal du så herefter sige cos-1  til også har du vinkel A.

håber du forstår det lidt bedre nu


Brugbart svar (3)

Svar #5
14. februar 2012 af anonym000

Lol, glem det jeg sagde.  xD

- - -

...............


Brugbart svar (2)

Svar #6
14. februar 2012 af anonym000

Men det jeg sagde er rigtigt nok. 
Det var bare, hvis du forstod #4 bedre :)

- - -

...............


Brugbart svar (2)

Svar #7
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er ingen grund til at følge den besværlige og forvirrende fremgangsmåde i #4. Vinkel A kan beregnes med vinket i #2:

tan(A) = |ED| / |AD|

Dernæst benytter man, at trekanterne ABC og AED er ensvinklede, hvorfor

|AC| / |AD| = |BC| / |ED|

og dermed

(|AD| - |CD|) / |AD| = |BC| / |ED| ,

eller

|CD| = |AD|  - |AD| ·|BC| / |ED| = |AD| · (1 - |BC| / |ED|)

 


Svar #8
14. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Bestem vinkel A i trekant AED.

tan(A) = |ED|  / |AD|

A = tan-1(|ED| / |AD|)

A = tan-1(2,5 / 8)

A = 17,35°

Bestem længden af CD.

|CD| = |AD| * (1 –  (|BC| / |ED|)

|CD| = 8 * (1 – 1,5/2,5 )

|CD| = 3,2 km.

Så længden af |CD| er 3,2 km.

Er dette ikke korrekt?


Brugbart svar (2)

Svar #9
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Vinkel A er korrekt. Enheden for |CD| er helt i skoven. Liniestykkerne i opgaven er givet i enheden m .


Svar #10
14. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hehe, ups! Nu er den rettet til m - Men resultatet er vel rigtigt? Jeg kan ikke rigtig se en anden løsning


Brugbart svar (3)

Svar #11
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, talværdien er korrekt.


Skriv et svar til: Kompliceret trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.