Matematik

Bevis for brøkregnereglen

16. februar 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bevise (F(x)/g(x)=f'( x)*g( x)'f(x)* g' (x)/(g(x))^2 og jeg skal først vise at( 1/(g(x))' =f(x)1/(g(x) ^g' (x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skriv tingene omhyggeligt. Man antager, at funktionerne f(x) og g(x) er differentiable og at g(x) ≠ 0,  og skal så vise, at kvotienten f(x)/g(x) er differentiabel med differentialkvotienten

(f(x) / g(x))' = (f'(x)·g(x) - f(x)·g'(x)) / g(x)2

Dette kan for eksempel vises ved hjælp af 3-trinsreglen.

Din tekst foreslår åbenbart, at man først viser, at funktionen (1/g(x)) er differentiabel med differentialkvotienten

(1/g(x))' = -(1/g(x)2) · g'(x) ,

hvilket kan vises ved hjælp af 3-trinsreglen, hvorafter man så benytter reglen for differentiation af et produkt til at vise formlen for (f(x)/g(x))' .


Skriv et svar til: Bevis for brøkregnereglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.