Matematik
differentialregning/integralregning
Hej, jeg kan ikke få hul på denne opgave..
Du skal bestemme arealet, der begrænses af parablen med forskriften f(x) = x2+ 12x - 32, x aksen og linjerne x=0 og x=10.
For det første syntes jeg ikke rigtig at de to linjer x=0 og x=10 begrænser arealet på nogen måde ?
Svar #1
17. februar 2012 af nielsenHTX
det er altid en god ide at tegne det (se fil) det er altså det grå område du skal finde.
find punkterne A og D ved at løse
f(x)=10
find punkterne B og C ved at løse
f(x)=0
Arealet findes så ved
A=A∫B(10-f(x))dx+B∫C(10-0)dx + C∫D(10-f(x))dx
Svar #2
17. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#1
Den forklaring er ikke korrekt. Der er tale om de lodrette linier x=0 og x=10, ikke de vandrette linier y=0 og y=10 .
Det areal, der begrænses af parabelen y = x2 +12x -32, x-aksen og de to linier x=0 og x=10 falder i to punktmængder, idet parabelen skærer x-aksen i intervallet [0;10] i punktet x0 bestemt som den positive rod i
f(x0) = 0 , dvs
x02 +12x0 -32 = 0 ⇒ x0 = (-12 ±√(144+128))/2 = -6 ± √68 ⇒ x0 (positiv) = -6 + √68
Arealet er da
A = 0∫x0 (-f(x)) dx + x0∫10 f(x) dx = -[x3/3 +6x2 -32x]x00 + [x3/3 +6x2 -32x]10x0
= 103/3 +6·102 -32·10 -2(x03/3 +6x02 -32x0)
≈ 688,9898 (4dec)
Svar #3
17. februar 2012 af CHD89 (Slettet)
Jeps, jeg har fået det til at virke #2, mange tak for hjælpen :)
Skriv et svar til: differentialregning/integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
