Matematik

haster:-((((

17. februar 2012 af moza (Slettet)

I en trekant ABC er der følgende oplysninger A=(1,8), B=(12,5) og C=(10,-1).

Trekanten ABC roteres 45  , hvor der fremkommer en ny trekant 

b) Bestem koordinaterne til de nye punkter.
 

 

Kan nogen hjælp med denne opgave ?????????????????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke opgivet, hvilket punkt, der roteres om, og hvilken vej, der roteres.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du skal med andre ord formulere hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2012 af hehehej (Slettet)

tror hun mener 45grader i et koordinatsystem.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke meningen, at vi skal gætte os til, hvordan opgaven er formuleret.


Svar #5
18. februar 2012 af moza (Slettet)

Ja det er i en koordinatsystem .:-(


Svar #6
18. februar 2012 af moza (Slettet)

om x -aksen 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2012 af mathon

 

              ...hvis så var, ville punkterne være opgivet med 3 koordinater


Svar #8
19. februar 2012 af moza (Slettet)

Opgave lyder således:

 

Betragt trekanten ABC i den komplekse talplan, hvor hjørnepunkterne er repræsentanter for de komplekse A = 1+8i, B= 12+5i og  C = 10-i.

a) Tegn en skitse af trekant ABC i den komplekse talplan.

Trekant ABC roteres 45 grader omkring O i den komplekse talplan, hvorved der fremkommer en ny trekant ABC.

b) Bestem de komplekse tal, som hjørnepunkterne i trekant ABC er repræsentanter for i den komplekse talplan.

 

Da vi ikke skal bruge de komplekse tal skal jeg bruge de tal A=(1,8), B=(12,5) og C=(10,-1). 

 

Nogle ideer til hvordan den skal løses?????


Svar #9
21. februar 2012 af moza (Slettet)

??????????????????????????????????????????????+


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det gøres nu enklest ved at regne med de komplekse tal. Multiplicer de tre hjørnepunkter med det komplekse tal

(√2)/2 + i·(√2)/2

der repræsenterer en rotation på 45º omkring O .

Punktet A roteres således over i punktet A' med koordinaterne

A': (1 + 8i)·((√2)/2 + i·(√2)/2) = -7·(√2)/2 + i·9·(√2)/2


Svar #11
23. februar 2012 af moza (Slettet)

Jeg skal ikke brug de komplekse tal, med de tal som jeg har skrevet ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Når nu opgaven definerer trekantens hjørner ved tre komplekse tal, og når nu opgavens spørgsmål b er formuleret

b) Bestem de komplekse tal, som hjørnepunkterne i trekant ABC er repræsentanter for i den komplekse talplan.

hvorfor skulle man så ikke benytte sig af de komplekse tal til at løse opgaven?


Skriv et svar til: haster:-((((

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.