Kemi

Termodynamik

18. februar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

1) Jeg skal i en opgave vise at ligevægtskonstanten ved 200 *C er 1,5*10-4 bar-2 og kommentere resultatet. 

Vi har reaktionen: 

CO2 (g) + 3 H2 (g) <---> CH3OH (g) + H2O (g)  (a)

 

Jeg får ΔS = -289,725 og ΔH= -87,32

 

Da entropien og entalpien ikke bliver meget påvirket af en ændring på temparturen vælger jeg at at udregne Gibbs-energien til temperaturen 473 (200 *C) ved at bruge formlen:

ΔG = ΔH - T*ΔS = (-87,32*10^3)J/mol - 473*(-289,725) J/mol*k  = 49719,9

Så finder jeg ligevægtskonstanten K:

ln (K) = -ΔG/(R*T)= -49719,9/(8,314 J/mol*K * 473 K) = -12, 64 <--> e^lnk = 3*10^6 hvilket ikke passer med at det skal give 1,5*10^-4 hvad gø jeg forkert?

 

2) Jeg skal desuden opskrive ligevægtsloven for reaktionen (a) det har jeg gjort ved at sige produkternes koncentration divideret med reaktanternes koncentration, men skal koncentratonen af vandet medtages hvis det er et produkt? For jeg kan huske at hvis vandet var en reaktant skulle den ikke medtages..

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2012 af kennethebert (Slettet)

ΔH er i kJ, det vil sige -87320 J/mol

Prøv at regne med det i stedet.

Husk at ΔG skal være i J/mol også, når du anvender de andre relationer.

 

Vand medtages ikke, hvis reaktionen sker i vand. Da det hele foregår i gasfase, så skal den medtages.

Dog skal du slet ikk anvende koncentrationer men partialtryk, når det er gasser


Svar #2
19. februar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Det gør jeg også, men resultatet passer stadig ikke..


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.