Dansk

Hjælp til vendinger

20. februar 2012 af pokemonorm

hej er der nogen der ved hvad disse vendinger er: (at slå på tromme for) (at tabe næse og mund) ( at hælde vand ud af ørne) tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2012 af mathon

 at slå på tromme for = agitere, gøre reklame, være fortaler for én/noget

 at tabe (både) næse og mund (af forbavselse) = blive meget forbløffet, overrasket, målløs

 at hælde vand ud af ørerne = (nedsættende) snakke meget uden konkret indhold


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2012 af skyri (Slettet)

at slå tromme for noget

OVERFØRT: (højlydt) søge at overbevise andre om de gode egenskaber ved noget; gøre reklame for noget

 

(være ved at) tabe (både) næse og mund

OVERFØRT: blive meget forbavset eller benovet over noget

 

hælde vand ud af ørerne

1. OVERFØRT: sige noget uden særlig meget indhold, fx for at vinde tid eller undskylde noget

2. OVERFØRT beklage sig (længe) 

SPROGBRUG: nedsættende

 

kilde: http://ordnet.dk/ddo/

 


Svar #3
20. februar 2012 af pokemonorm

tak tusind tak for at du vil hjæle mig

Skriv et svar til: Hjælp til vendinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.