Matematik

vækstrate

21. februar 2012 af sannefed (Slettet)

Hej vi har brug for hjælp til en lille opgave :)

I en model er udviklingen i antallet af tigre i Indien bestemt ved
f (x)=3600⋅0,8544x ,
hvor f (x) er antallet af tigre x år efter 2002.


a) Bestem f (0) , og bestem halveringskonstanten for f (x).


b) Benyt modellen til at bestemme den årlige vækstrate for antallet af tigre i Indien.

 

c) Bestem f ′(5) , og giv en fortolkning af dette tal.

 

Håber på et svar/løsning hurtigst muligt

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2012 af peter lind

Den funktion du beskriver er en lineær funktion, som ikke har nogen halveringskonstant. Halveringskonstanter indgår derimod i eksponentielle funktioner. Du kan se hvorda n sådan enkan  findes i din bog eller på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2012 af MetteNielsen1993 (Slettet)

Jeg tror også det er meningen at der skal stå f (x)=3600⋅0,8544^x ,

Jeg kunne godt bruge hjælp til opgave b..? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2012 af peter lind

f(x) = 3600*0,8544x = 3600 *(1-0,1456)x = 3600(1+r)x


Skriv et svar til: vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.