Fysik

Golfslag-eksamenssæt

26. februar 2012 af lunkente (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder fast i denne opgave:

En golfbold ligger stille. En golfspiller slår til golfbolden, som herved i et kort tidsrum påvirkes af en meget stor kraft. Slaget på golfbolden varer 1,0 ms, og under slaget er den samlede kraft F på goldbolden som funktion af tiden t givet ved udtrykket

F= (7,1 kN) / (1+A · (t-B)4

hvor A=3,6·1015 s-4 og B = 5,0·10-4 s. Golfboldens mase er 45,5 g.

(Der er en skitse over grafen for funktionen F)

a) Hvor stor er golfboldens største acceleration under slaget?

Jeg skal så finde den største hældning på grafen ved at differentiere på en eller anden måde? Hvordan?

b) Bestem golfboldens fart umiddelbart efter slaget.

Skal jeg så integrere fra 0,0 ms til 1,0 ms?

Mange tak for hjælpen :)

Opgaven er på s. 7 på den vedhæftede fil.

Vedhæftet fil: opgavesæt5.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2012 af peter lind

a) Ja find F'(t) og løs ligningen F'(t) = 0

b) ja men du skal også tage hensyn til boldens masse


Svar #2
26. februar 2012 af lunkente (Slettet)

Tak for svaret men

a) hvis jeg løser F'(t)=0, så finder jeg så ikke det punkt, hvor grafen ikke har nogen hældning? Er det det samme som a(t)=0?

b) Hvordan tager jeg hensyn til boldens masse?

Rigtig mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. februar 2012 af peter lind

a) Løsningen af ligningen F'(t) = 0 giver det tidspunkt hvor kraften og dermed accelerationen er størst og altså absolut ikke 0-

b) a(t) = F(t)/m


Svar #4
26. februar 2012 af lunkente (Slettet)

okay, forstår det godt. Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Golfslag-eksamenssæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.