Matematik

Hjælp til to ligningssystemer

26. februar 2012 af Mat1601 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) 3(x-1) - 2(y+1)=x-y

 

3x-2 3y-1 

   4          5     = 0

 

2) 6(x-y) = 4(x-2) - 3(y-2)

 

2x-1 3y+2 

  3             7    = 1

 

Har stærkt brug for hjælp til disse to ligningssystemer. Er gået i stå. Beklager at det er skrevet så dårligt ind, men de to brøk streger medhører selvf tallene under, de står bare langt nede. 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2012 af peter lind

Dem der ikke indeholder brøker: Gang parenteserne ud og flyt alt over på samme side så du får 0 på den ene side.

Brøkerne. Gang ligningerne med fællesnævneren


Svar #2
26. februar 2012 af Mat1601 (Slettet)

Hej Peter... 

Desværre er min svaghed ligninger. Har længe kæmpet med det og får ikke de resultater jeg skal. Jeg ved de skal give noget med fem og fire. Det er det sidste jeg mangler i min aflevering, men kan ikke se mig ud af dem. Du kunne ikke prøve at vise det, så jeg kan se det for mig? ville være en kæmpe hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2012 af mathon

som reduceres til

                                     I:   2x-y=5
                                     II:  5x-4y=2

 

...............
detaljer
    se

Vedhæftet fil:ligningsløsning_26.doc

Svar #4
26. februar 2012 af Mat1601 (Slettet)

Hej Mathron..

Mange tak for hjælpen. Jeg er virkelig ringe til ligninger og især det med at skifte fortegn. Hvordan ved jeg hvad min x og y er lig med? Og kunne jeg få dig til at hjælpe med 2) også?


Svar #5
26. februar 2012 af Mat1601 (Slettet)

Har VIRKELIG brug for hjælp da jeg skal afleverer dette i morgen tidlig.....


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2012 af mathon

                                     I:   2x - y = 5                          I ganges med -4 og kaldes III
                                     II:  5x - 4y = 2

                                     III:   -8x + 4y = -20
                                     II:    5x - 4y = 2                      II og III adderes

                                            -3x = -18

                                             x = 6                              som indsat i   I:   2x - y = 5   giver

                                             2·6 - y = 5

                                             y = 12-5

                                             y = 7


Svar #7
26. februar 2012 af Mat1601 (Slettet)

Er blevet lidt forvirret nu. Forstår ikke helt hvad det er du har vist fordi før blev resultaterne 

2x-y=5 

15x-12y=6 ??

Er virkelig fortabt i den her.


Svar #8
26. februar 2012 af Mat1601 (Slettet)

Har svært ved at forstå det hvis jeg ikke ser det hele i en sammenhæng. 


Skriv et svar til: Hjælp til to ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.