Matematik

polynomiet

27. februar 2012 af kila89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal uden hjælpemidler vise at polynomiet

p(x) = 2x^4 - 3x^3 -3x^3+2x har roden -1 

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af PeterValberg

Hvis du indsætter -1 på x's plads i forskriften og det giver 0, så er -1 rod

altså undersøg om:

p(-1) = 0 ???

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2012 af Euroman28

du skal nok være opmærksom på at der nok skal stå

Det kan også gøres ved hjælp af polynomiers division at tjekke om den x = -1 er en rod

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.