Matematik

Cirkelafsnit

28. februar 2012 af Kronborg91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg har fået stillet følgende opgave: 

Jeg har et billede af en minkrende der er 4 meter lag (for at illustrer hvad en minkrende er)

Jeg har så fået en skitse af et snit genne renden som jeg skal bruge til opgaven:

Beregn vinklen v, der ses på snitskitsen af renden. Radius er 0.75 meter. Buelængden er 2 meter. 

Hvordan finder jeg denne vinkel? Har vedhæftet billeder af den :)

 

Jeg har til tider svært ved at forstå, så en uddybende forklaring ville ikke gøre så meget ;) tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: cirkelbue.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Benyt at       (s = længden af ens cirkelbue)

s = θ·r      , hvor θ måles i radianer

1 radian ≈ 57.296 (3 dec)

eller

s = ((2rπ)/360º)·θ      , hvor θ måles i grader


Svar #2
28. februar 2012 af Kronborg91 (Slettet)

Står der 2*Pi? I den sidste formel. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Hele cirklen (360 gr.) ville være 2*pi*r = 2*0,75*pi

Udsnittet må så være v = 2/(2*0,75*pi)*360 grader


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2012 af YesMe (Slettet)

#2

2 r π


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2012 af Salihu (Slettet)

se om du kan bruge denne sammenhæng mellem vinklen v og buelængden L i en cirkel:

                                                                     v = 180o*L/(pi*r)


Svar #6
28. februar 2012 af Kronborg91 (Slettet)

tusinde tak for de brugbare svar! 


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. februar 2012 af Salihu (Slettet)


Svar #8
28. februar 2012 af Kronborg91 (Slettet)

# Krabasken

Hvorfor divideres der med 2? Kan ud uddybe formlen? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Fordi længden af hele cirklen er 2 * pi * r


Skriv et svar til: Cirkelafsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.