Matematik

Redegør

28. februar 2012 af Imprafir (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en linje: y=-2x+1

som er tangent til funktion: f(x)=x^2+bx+c

i punktet P(1,f(1))

Min opgave er at gøre rede for at f'(1)=-2 og at f(1)=-1. Dernæst skal jeg bestemme tallene b og c.

Jeg har differentieret f(x) til 2x+b

Men hvordan gør jeg rede for de to påstande?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Linien y = -2x +1 har hældningskoefficienten -2 . Da tangenten til grafen for en funktion f(x) i et punkt (x0 , f(x0)) har hældningskoefficienten f'(x0) , og da linien er tangent her i punktet (1 , f(1)) , må der derfor gælde, at f'(1) = -2 . Punktet (1 , f(1)) er røringspunktet og må derfor også ligge på tangenten, så

f(1) = -2·1 + 1

Find nu b og c ud fra de to oplysninger: f(1) = -1, og f'(1) = -2.


Svar #2
28. februar 2012 af Imprafir (Slettet)

Går ud fra at jeg skal opstille to ligninger med to ubekendte. Tak for hjælpen.

Redifering: Eller jeg kunne også bare finde b i den diffentierede funktion, indsætte og finde a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningerne er simple at løse, da den ene ligning kun indeholder den ene ubekendte.


Svar #4
28. februar 2012 af Imprafir (Slettet)

Ja, det er korrekt. har fået b = -4 og c = 2.


Skriv et svar til: Redegør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.