Matematik

Hjælpppppp

29. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej jeg har en opgave, som jeg ikke forstår, håber i vil hjælpe ...

Opgaven:

Beregn de manglende cirkamål i disse kegler.

Afrund tallene hvis det er nødvendigt.

En kegle's højde er 10 cm 

rumfang = 380 cm3.   

også skal jeg finde hvad radius er ?????

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2012 af PeterValberg

Rumfanget V af en kegle bestemmes som:

V = 1/3·h·π·r2

Du indsætter de kendte oplysninger:

380 = 1/3·10·π·r2

r = √((380·3)/(10·π)) = ????

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
29. februar 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jeg får resultat til et virkelig stort tal :O ?????


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så har du ikke regnet rigtigt. Se #1. Du skal først udregne (380·3) / (10·π) og så udregne kvadratroden af resultatet.


Skriv et svar til: Hjælpppppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.