Matematik

Potensfunktion! hjælp

29. februar 2012 af wow12 (Slettet)

Find for hver af nedenstående opgaver forskriften for potensfunktionen, der går gennem punkterne:

(1; 4) og (3; 7)
(2; 6) og (5; 12)
 

Har prøvet mig frem, men kan ikke få det til at passe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte de færdige formler til at bestemme forskriften y = b·xa, når man kender to punkter (x1 , y1) og (x2 , y2) :

a = log(y2/y1) / log(x2/x1)

b = y1 / x1a


Svar #2
29. februar 2012 af wow12 (Slettet)

mange tak. 

Lige et andet spørgsmål. Hvordan bestemmer jeg fordoblingskonstanten for denne eksponentielle funktion:

f(x)= 33131 * 1,03^x 

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt udtrykket for fordoblingskonstanten   x2 = ln(2) / ln(a)


Svar #4
29. februar 2012 af wow12 (Slettet)

forstår det ikk helt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fordoblingskonstanten x2 for en eksponentiel funktion f(x) = b·ax  er defineret ved

f(x+x2) = 2·f(x) , dvs

b·ax+x2 = 2·b·ax , eller

ax2 = 2, eller

x2 = ln(2) / ln(a)

For funktionen i #2 er a = 1,03 , så

x2 = ln(2) / ln(1,03) = ...


Svar #6
29. februar 2012 af wow12 (Slettet)

okay tak for det :)


Skriv et svar til: Potensfunktion! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.