Matematik

hjælp til matematikkkk

03. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har en opgave, men aner ikke hvordan jeg skal løse den. 

Opgaven:

Tobias har årsabonnement til Fitness Centret. Det gør besøgende billigere.

Årligt betaler han efter følgende formel:

Å = x · 10 + 250       Å = årsforbrug        x = Antallet af gange han besøger centret. 

 

A. Hvor meget betaler Tobias det år, hvor han har 221 besøg??

B. Et år betaler han 3250 kr. Hvor mange gange var han i centret??.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2012 af peter lind

A sæt x = 221 i formlen og beregn

B  Løs ligningen 10x+250 = 3250


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2012 af mette48 (Slettet)

A)

Å = x · 10 + 250

Å =221 · 10 + 250 regn selv ud

B)

Å = x · 10 + 250

3250 = x · 10 + 250 løs selv ligningen


Svar #3
03. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Okat det skal jeg gøre, tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2012 af LizaPigenDewinski (Slettet)

a:

Å = x · 10 + 250
Å = 221 · 10 + 250
Å = 2460 kr.

b:

Å = x · 10 + 250
Å + 250 / 10 = x
3250 kr. +250 / 10 = x
x = 350 gange


Svar #5
03. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Okay tak for hjælpen 


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. marts 2012 af nielsenHTX

#4 burde lige kigge på opgave b igen


Svar #7
03. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Hvorfor, jeg blev også lidt tvilv er det ikke x = 300 istedet eller??


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. marts 2012 af nielsenHTX

#7 du kan jo prøve at gøre som i A og indsætte x=300 i din formel og se om det ikke passer bedre end de x=350


Svar #9
03. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jov jeg har lige prøvet, og 300 er det rigtige resultat mener jeg?


Skriv et svar til: hjælp til matematikkkk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.