Matematik

Den procentvise stigning

03. marts 2012 af sashii - Niveau: C-niveau
Bestem den årlige procentvise stigning i antallet af nye brystkræfttilfælde. Har kigget på følgende link: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1101454 (#14)
  Har ikke helt forstået det med fremskrivningsfaktoren, vækstraten og sådan noget, så det ville være rart hvis nogle kunne forklare hvordan det hele fungerer (a = r - 1 osv.).   Og hvordan "matematiklytter" er kommet frem til 2,34%

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2012 af nielsenHTX

det handler om funktionen f(t) = 2100 · (21/30)t=2100*1.02337t der også kan skrives som

f(t)=2100*(1+0,02337)t   dette kan så holdes op mod renten formlen kn=k0(1+r)n hvor r er renten/fremskrivningen faktoren. og den er så aflæst til 2,34%


Svar #2
03. marts 2012 af sashii

#1, Hvordan er den aflæst til at være 2,34%? Er det ikke noget man skal regne ud?

 

Svar #3
03. marts 2012 af sashii

#1, Skal man sige (1,02337 - 1) * 100 = 2,337% ? 

Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2012 af nielsenHTX

#3 ja det kan man


Svar #5
03. marts 2012 af sashii

#4, Så jeg skal skrive følgende i opgaven: r = a - 1 r = 1,02337 - 1 r = 0,02337 = 2,337%   RETTET:   r = (a - 1) * 100 r = (1,02337 - 1) * 100 r = 0,02337 * 100
r = 2,337%  

Skriv et svar til: Den procentvise stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.