Matematik

Færdighed

04. marts 2012 af KnudDenStore (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej nogle der kan forklare mig hvordan

 

13 - 3*4 + 3 kan være lig 4

3*4 = 12

12+ 3 = 15

15 -13 = 2???

men hvis jeg taster det ind på lommeregneren siger den, at det er 4. Hvordan ser regne hierakiet ud for denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2012 af NejTilSvampe

(13 - 12) + 3 

1 + 3 = 4 

eller 

13 + (- 12 + 3)

13 - 9 = 4 

eller

13 + 3 - 3*4

16 - 12 = 4

Du skal huske fortegnet foran 3*4


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. marts 2012 af LizaPigenDewinski (Slettet)

13 - (3*4) + 3 =4
13 - 12 + 3 = 4
 


Svar #3
04. marts 2012 af KnudDenStore (Slettet)

tak, hvad med denne 

-2 * (5-7) + 8 ?


Brugbart svar (2)

Svar #4
04. marts 2012 af NejTilSvampe

-2*(-2) + 8 

4 + 8 = 12

eller

-2*5 + 2*7 + 8 

-10 + 14 + 8 = 12


Svar #5
04. marts 2012 af KnudDenStore (Slettet)

#4 i facitlisten står der svaret er 7


Svar #6
04. marts 2012 af KnudDenStore (Slettet)

undskyld! skrev opgaven forkert .. :D

- 2 * (5 - 7) + 3

Men tak forstår regnemåden nu så


Skriv et svar til: Færdighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.