Matematik

HJÆLP NUUUU !!

04. marts 2012 af melarnie (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har en "løberute" i form af en trekant hvor jeg har punkterne A,B,C. c er 38,1 grad A er 13,5 grader og bc er 1,6 m. hvor lang er ruten ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2012 af jeanette1993 (Slettet)

Har du haftom cosinus og sinus?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

Hej

Da du kender de 2 vinkler kan du udregne den sidste, da du ved at vinkelsummen i en trekant altid er 180 grader. Med den udregnet kender du nu alle 3 vinkler og en sidelængde. Så er der frit valg på hylderne, men jeg vil nok bruge sinusrelationen til at regne de sidste to sider :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2012 af jeanette1993 (Slettet)

1. Du skal bruge den information om, at vinkelsummen er 180 grader til at finde den sidste vinkel.

2. Så skal du finde de to sidste sider ved brug af sinusrelationerne

3. Når du de har de to andre sider skal du bare lige siderne sammen og så har du løberuten.

 

Hilsen Jeanette


Svar #4
04. marts 2012 af melarnie (Slettet)

okay den sidste vinkel er 128,4. 

og skal jeg så bruge sinusrelationerne. 

hvordan skal jeg sætte de forkskellgie atl ind og hvor?

er ret ny på det med sinus, osv :Sss


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

Du kender nu: 

A = 13,5º

B = 128,4º

C = 38,1º

a = 1,6m

 

Sinusrelationen ser således ud:

a/sin(A) = b/sin(B) = c/sinC)

 

Kan du selv tage den herfra så?:)


Svar #6
04. marts 2012 af melarnie (Slettet)

hedder den så:

 

1,6/sin13,5 = b/128,4 = c/38,1

 

eller ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

Det gør det ja, så skal du bare isolere siderne b og c, og ligge alle siderne sammen så har du dit facit :)


Svar #8
04. marts 2012 af melarnie (Slettet)

okay har fundet den ene side som er 4,24 men hvordan finder jeg den sidste side nu ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

Hvordan fandt du siden på 4,24? :P Du skal bare bruge sinusrelationen.


Svar #10
04. marts 2012 af melarnie (Slettet)

jaaaaaa, har fundet hele ruten nu :)) tusind tak for hjælpen! 

 

men når jeg nu har en med ae på 1,5 og ed på 4,0 og e på 130,2 grader. skal

jeg så bruge cosinus eller er jeg helg gal på den ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

Nu er jeg ikke lige med, er det en ny opgave du snakker om?


Svar #12
04. marts 2012 af melarnie (Slettet)

hah ja det er en ny opgave :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

Ok, kan du ikke lige skrive lidt mere forståeligt hvilke sider og vinkler du kender ;)


Svar #14
04. marts 2012 af melarnie (Slettet)

det er egentlig bare den her opgave, men så bare opgave b jeg skal løse. hvor jeg så tænkte at jeg skulle udregne den anden rute. dvs den til højre. måske ved at bruge cosinus ?

 

ps. har vedhæftet den


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

Du kender 2 sider og 1 vinkel, og kan her ikke bruge sinusrelationen, da ingen af vinklerne og siderne "hænger sammen", håber du forstår hvad jeg mener;) 

Du kan godt bruge cosinusrelationen, og jeg synes næsten at du selv skal have lov til at løse den ;)


Svar #16
04. marts 2012 af melarnie (Slettet)

okay så jeg har ret i at jeg skal bruge cosinus relatioenre til at udregne den sidste side. ?

kunne du muligvis skrive hvilken formel? så skal jeg nok slev prøve at klare den hæhæ :)


Svar #17
04. marts 2012 af melarnie (Slettet)

det er lgie emget har klaret den hæhæ. hvis du gider kunne du så tænke dig også at hjælpe mig med nogle eksponentielfunktioner ? :))) hæhæ


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

Ja, du har ret i at du skal bruge cosinusrelationen.

Har du ikke en bog den står i? Ellers så hvis du er heldig tror jeg at du kan finde cosinusrelationen på Google :P


Svar #19
04. marts 2012 af melarnie (Slettet)

*eksponentiel vækst for at være mere præcis :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

Jeg ved ikke lige hvornår jeg smutter, men skyd løs :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.