Matematik

Reducér: (a+3b)^2 + b(a-9b) - 7ab

05. marts 2012 af christianwester (Slettet)

Hej. Er der nogen der kan hjælpe mig med ovenstående regnestykke? Jeg er kommet frem til -12a^2 + 7b^2, men er ikke sikker på det er rigtigt. Har lavet en masse mellemregninger. 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2012 af nielsenHTX

så kom med dine mellemregninger, da det skal give a2


Svar #2
05. marts 2012 af christianwester (Slettet)

Ok.. Har gjort således:

(a+3b)^2 + b(a-9b) - 7ab

a^2 + 9b+2a*6b+ba - 9b - 7ab   (9b og 9b går ud)

a^2+2a6b+ba - 7ab

2*a^2 * 6b+b * a - 7ab

2*a^2*7b* (-6ab) .. ah nej.. 2*a^2*7b* a (-7ab) (og så går 7b og 7b ud??)

2*a^2 * (-6a)

a^2 * -12 * a^2

 

?? forstår det ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2012 af nielsenHTX

#2 det går galt både med (a+3b)^2 og b(a-9b)

(a+c*b)2=a2+c2b2+2abc  prøv at bruge det på (a+3b)^2

b(a-9b) skal ganges ind på begge led så ba-9b2 prøv så igen.

 


Svar #4
05. marts 2012 af christianwester (Slettet)

Det første er da netop det jeg har gjort? 

(a+3b)^2 = a^2 + 9b + 2a6b. Eller skal man sige: a^2 + 3b^2+ 2a6b?

Men ja ok, nu står jeg med: a^2 + 3b^2 + 2a6b +ba-9b^2 - 7ab 

= a^2 + 2a+ a - 7a + 3b + 6b + b - 9b^2 - 7b 

= -2a + b^2 - 7b 


Jeg forstår det altså bare ikke, kan du ikke skrive det op for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2012 af nielsenHTX

#4 som forsøgt vist i #3 skal begge faktorer i (a+3b)^2 i anden så

(a+3b)^2 + b(a-9b) - 7ab=a2+9b2+2a3b+ab-9b2-7ab fortsæt selv


Svar #6
05. marts 2012 af christianwester (Slettet)

jamen hvorfor skal 9

Hvorfor skal 9b i anden? det må da enten være 3b^2 eller 9b? 

Og skal man ikke gange med det dobbelte produkt? 2a*3b. 3b er da ikke det dobbelte. 2a er det dobbelte af a, ligesom 6b er det dobbelte af 3b. Vil bare have det til at give mening, og det gør det der ikke for mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2012 af nielsenHTX

#6

produktet af a+3b er a3b det dobbelte af det er 2(a3b)=6ab

(a+3b)^2 skrevet helt ud

(a+3b)^2=(a+3b)(a+3b)=a*a+a*3b+3b*a+3b*3b=a2+2(a3b)+32b2=a2+9b2+6ab

OG øv dig på kvadratsætningerne

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man har

(a + 3b)2 = a2 + (3b)2 + 2·a·3b = a2 + 3b·3b + 6ab = a2 + 9b2 + 6ab

Brug noget tid på at repetere, hvad du lærte i folkeskolen.


Svar #9
05. marts 2012 af christianwester (Slettet)

Tror ikke det er så smart at øve mig i det jeg lærte i folkeskolen, dagen inden terminsprøven i 3.g mat A! Holder mig til det jeg er i gang med. ellers tak......... 


Skriv et svar til: Reducér: (a+3b)^2 + b(a-9b) - 7ab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.