Matematik

Differentialligning/vektorregning

06. marts 2012 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau

Givet diff ligning:

dy/dx+y=3

1) Bestem den løsning f(x) der går gennem p(1,4).

f(x)=e1-x+3

2) Bestem den løsning h(x) der går gennem p(0,-1)

h(x)=3-4*e-x

3) Beregn størrelsen af den spidse vinkel mellem tangenten til f grafen i p(1,4) og tangenten til h grafen i p(0,-1)

Tangente til f har f´=-1 og tangenten til h har h`=4.

Hvis jeg regner vinklen mellem de to vektorer vektor f(1,-1) og vektor h(1,4) får jeg at vinklen er ca 310

men hvis jeg bruger at en ret linjes retningsvinkel og hældning er to sider af samme sag får jeg.

tan-1(4)=75,960 og tan-1(-1)=45 og heraf at vinlen mellem de to tangenter til 180-75,96-45=590,

 

så hvilken en er rigtig


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nu gælder der, at tan-1(-1) = -45º , så den spidse vinkel beregnet ud fra tangenternes hældningskoefficienter er

u = 180º - (tan-1(4) - tan-1(-1)) = 59,036º

Vinklen mellem vektorerne (1,-1) og (1,4) er bestemt ved

cos(v) = -3/√34 , så

v = 120,9638º,

så den spidse vinkel er 180º-v , dvs samme værdi som u.


Svar #2
06. marts 2012 af bonzoadam (Slettet)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Differentialligning/vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.