Matematik

Opstil en formel

07. marts 2012 af idadals (Slettet) - Niveau: C-niveau

I 2000 var 7600 dansker med en årlig indkomst på mindst 1 million kr. 
I de følgende år voksede antallet af danskere, der havde en årlig indkomst på mindst 1 million kr. , med god tilnærmelse 1300 om året. 
Opstil en formel der beskriver udviklingen i antallet af danskere med en årlig indkomst på mindst 1 million kr. 

???? 
Hvordan stiller jeg tallene op? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2012 af nielsenHTX

i år 2001 vil der så være 7600+1300 i år 2002 vil der så være 7600+1300+1300=7600+2*1300 i år 2003 vil der så være 7600+1300+1300+1300=7600+3*1300 kan du se mønstret?

f(x)=ax+b


Svar #2
07. marts 2012 af idadals (Slettet)

Ja det kan jeg men ved ikke hvordan jeg skal sætte den op i en formel?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2012 af nielsenHTX

#2

hvad ved du om a og b i f(x)=ax+b?


Svar #4
07. marts 2012 af idadals (Slettet)


det er jo bare en lineær funktion men hvad er a og hvad er b? 
er a= 1300 
og 
b= 7600 
eller omvendt? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. marts 2012 af nielsenHTX

#4 ja a=1300 og b=7600 svære er det ikke


Svar #6
07. marts 2012 af idadals (Slettet)

så den hedder bare 1300x+7600 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2012 af nielsenHTX

#6

f(x)=1300x+7600 eller y=1300x+7600 men ja


Svar #8
07. marts 2012 af idadals (Slettet)

super tak !


Skriv et svar til: Opstil en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.