Matematik

eksponentielle

07. marts 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Trykket i atmosfærern aftager med tilnærmelse med 11 5% for hver kilomet, højden øges. En dag er trykket 1,50 km over jordoverfladen 1020 hPa

A) Hvor stort er trykket 1,50km over jordoverfladen?

B) I hvilken højde over jordoverfladen er trykket 750 hpa?

C) Hvor mange procent falder trykket, hvis højden øges med 2 km ?? og med 5 km?

 

I  A) har jeg fundet ud af at det er 849,2 hpa

og i B) har jeg fundet ud af at det er ved højden 2,5 km

så kommer vi til spørgsmål C... hvad skal man gøre der for at nå frem til et resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det hedder ikke en kilomet, men en kilometer. Benyt, at

P = P0 · (1 - 0,115)h = P0 · 0,885h

hvor P0 er trykket ved jordoverfladen, og h er højden målt i km.

A. Det angives, at trykket 1,50km over jordoverfladen er 1020 hPa, og så spørges der om trykket 1,50 km over jordoverfladen?

C) Benyt, at

P(h+Δh) = P0 · 0,885h+Δh , så den relative ændring ved en ændring i h på Δh er

[ (P(h+Δh) - P(h)) / P(h) ] ·100% = [ 0,885Δh - 1 ] ·100%

beregn selv ændringen for de forskellige værdier af Δh .


Skriv et svar til: eksponentielle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.