Matematik

opgave til matematik B

07. marts 2012 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har svært ved en opgave:

 

 En funktion f er givet ved
f (x) = 0,25x4 − x3 + x2 .
.
b) Bestem en ligning for tangenten for f i punktet (3, f (3)) . ?

hvordan regner jeg den opgave ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af PeterValberg

Går ud fra at forskriften er:

Du bestemmer den afledede funktion:

Nu bestemmer du

 

og

Og indsætter i tangentligningen:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

er det her et differential opgave?


Svar #3
07. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

i mit facit står der at det skal give : 6x-15,75


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Meningen er, at du selv skal beregne f(3) og f'(3) og indsætte det i tangentligningen, som du fik i #1.


Svar #5
07. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

f (3) = 3^3  -  3*3^2  + 2*3 

Er det på den her måde?

Men det giver stadig ikke min facit  6x-15,75


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man udregner

f(3) = 0,25·34 -33 + 32 = (81/4) -27 +9 = (81/4) -18 = 9/4

og

f '(3) = 33 - 3·32 + 2·3 = 6

så tangentlignignen er

y = f '(3) · (x - 3) + f(3)

   = 6 · (x - 3) + (9/4)

   = 6x + (9/4) - 18

   = 6x -(63/4)

   = 6x - 15,75


Svar #7
07. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

hvorfra får du ( 81/4 ) ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det fremgår jo af #6

0,25·34 = (1/4)·81 = 81/4


Svar #9
07. marts 2012 af mehtapcik (Slettet)

okay kan du så også lige foreklare :

= 6x + (9/4) - 18

   = 6x -(63/4)

   = 6x - 15,75

 

Hvordan får du 18?

 

og hvordan får du 63/4 ?


 


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Følger du slet ikke med i udregningerne? I linien (se #6)

6 · (x - 3) + (9/4)

ganger man jo parentesen ud

6 · (x - 3) + (9/4) = 6x -18 + (9/4) = 6x -(72/4) + (9/4) = 6x -(63/4)

 


Skriv et svar til: opgave til matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.