Matematik

f'(x)=0

08. marts 2012 af AndersBEJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen!

 

Jeg har en problem med at løse f'(x)=0 udfra -x^3+3x^2-4 jeg er ikke helt lost.. Jeg fik den til f'(x)=-3x^2+6x, men nu skal jeg bestemme monotoniforhold.. Kan bare ikke helt fatte det med f'(x)=0, sikkert noget med nul regelen af gøre, men please hjælp :-)

 

ps. Jeg har læst en del tråde og fik ikke så meget ud af det..

 

Mvh 

Anders


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

f ' er grænseværdien af Δf(x)/Δx, når Δx → 0, det samme som xi → xi-1. Der er sltså tale om en grænseværdi. Hvis du skal trænge helt ind i det, så skal du se, hvad der sker med brøken ved at indsætte, som de står beskrevet i din bog om grænseværdier. Det er tit he, folk springer over.

Differentialkvotienten er det samme som tangens til den vinkel, som tangenten i det pågældende punkt danner med x-aksen, og hvor f '(x) = 0 er tangenten vandret, fordi tangens til 0 er 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2012 af mathon

 

                                                    f '(x) = -3x2+ 6x

                                                    f '(xo) = -3xo(xo-2) = 0

   monotoniintervaller
 

                                 [-∞;0[            ]0;2[           ]2;∞]     


Skriv et svar til: f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.