Matematik

ligning/brøker

10. marts 2012 af Thecoolstuff (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal løse denne ligning, men jeg kan ikke helt finde ud af at fjerne nævnerne. Jeg har prøvet flere gange men får hele tiden forkerte resultater:
 

8/(2x+4)=2/(2x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2012 af wut123 (Slettet)

Tag den inverse

Gang med 8 på begge sider

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2012 af mathon

                                  8/(2x+4) = 2/(2x-2)            x∉{-2,1}

                                  4/(x+2) = 1/(x-1)

                                  (x+2)/4 = (x-1)

                                  (x+2) = 4·(x-1)

                                  x + 2 = 4x - 4

                                  2 = 3x - 4

                                  6 = 3x

                                  x = 2

 

 

 


Svar #3
10. marts 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

Mange tak begge to :D


Svar #4
10. marts 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

Hvad med denne her? Jeg ved at den vil blive til en andengradsligning, men hvordan?

4/(2x-2)+10=6/(2x+2)-2


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:reduktion_21.doc

Svar #6
10. marts 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

Mange tak, det var en stor hjælp :D


Skriv et svar til: ligning/brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.