Studievalg og videregående studie

Jura - internationalt

10. marts 2012 af lizasd (Slettet)

Hej..

Hvad kan man gøre for at gøre sit jura studie så internationalt orienteret som overhovedet muligt og hvilke slags internationale jobs (bortset fra at arbejde ved udenrigsministeriet) er der mulighed for efter studiet? :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. marts 2012 af jihudsif

Kan du hjælpe med noget Dansk


Svar #2
10. marts 2012 af lizasd (Slettet)

Hvad mener du helt med det?? :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. marts 2012 af Roman Garcia

Det du kan gøre er at primært tage internationale fag på overbygningen samt tage et studieophold i udlandet.

Du skal dog huske på, at jura i Danmark primært angår danske love og det danske retssystem. Derfor er det ikke ligesom økonomi, medicin og ingeniør-fagene, hvor man arbejder med de samme principper i Danmark, som man gør i resten af verden. Da man på jura i Danmark bliver eksperkt i danske retsforhold, er  jura ikke den bedste uddannelse, hvis man efter uddannelse vil arbejde i udlandet.

Hvis du derfor har besluttet dig, at du vil arbejde med jura i f.eks. England, så vil det være klart bedst at læse i England.

Hvis du derimod vil arbejde med internationale organisationer, som ikke er rodfæstet i et specifik lands retssystem, f.eks. FN og EU, er det også fint at læse i DK.  


Svar #4
11. marts 2012 af lizasd (Slettet)

Mange tak Roman Garcia det var et rigtigt brugbart svar. Min drøm er at arbejde i Frankrig. Jeg har dog fået at vide at det kun er muligt at tage et/to semesters ophold i udlandet, ved du om det kan lade sig gøre at opholde sig der i en længere periode?

Du skriver at man kan tage nogle fag i overbygningen, men jeg har fået at vide at man med jura studiet ikke kan læse andre fag, da det er et meget "lukket" studie. Ved du om det er muligt at blande det med evt. noget international business/journalistik eller globale studier eller noget tredje som kunne minde om dette?

Min drøm er ikke at blive advokat, men jeg synes at internationale organisationer, ambassader og internationale virksomheder lyder spændende. Jeg er bare bekymret for at jura måske er lidt for snævert til at man kan have mange internationale muligheder.


Brugbart svar (2)

Svar #5
11. marts 2012 af Roman Garcia

Du kan godt tage et semenster i Frankrig.

Når jeg siger, at du bør tage internationale fag, så mener jeg de internationale fag, som jura udbyder. Når man er på overbygningen af jura, så vælger man fag, og her kan man vælge en række internationale fag, f.eks. international privatret, international skatteret osv.

Det skal dog siges, at hvis du gerne vil arbejde med jura i Frankrig, så vil det være klart bedst at tage din uddannelse i Frankrig. Man skal tænke på, at langt hovedparten af bachelor-delen angår danske retsforhold. Så hvis du tager en uddannelse fra Danmark, og derefter tager til Frankrig, så skal du "kæmpe" mod personer med en uddannelse fra Frankrig - og her vil de naturligvis stå stærkere. Derfor kan jeg kun anbefale, at du tager hele din uddannelse i Frankrig, hvis du er besluttet på at arbejde i Frankrig.

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
11. marts 2012 af ThymsB (Slettet)

Hvis du gerne vil arbejde på en ambassade eller i en international organisation kunne en uddannelse som statskundskab da også være en mulighed frem for Jura? Alternativt kunne du læse enten Global Studies eller Internationale Udviklingsstudier på RUC (Hvor du også får mulighed for at kombinere med et sekundært fag)


Skriv et svar til: Jura - internationalt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.