Matematik

Forklar Udregninger?

10. marts 2012 af Twistcraze (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, er der nogle der kan forklare mig udregningerne, som sker i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Ved ikke ... se

x2 + y2 - 14x - 18y - 14 = 0

du gøre det pænere og sætte parenteser på

(x2 - 14x) + (y2 - 18y) - 14 = 0

faktoriser

(x - 7)2 - 49 + (y - 9)2 - 81 - 14 = 0

tallene rykkes over til højre

(x - 7)2 + (y - 18)2 = 114

dermed

(x - 7)2 + (y - 18)2 = √(114)2 = 122

Punkt (7 ; 18) , og radius er 12.


Svar #2
10. marts 2012 af Twistcraze (Slettet)

Okay, men hvad hedder det, når man sætter parenteser op, er der et fagterm for det? Eller er det bare x´erne i en parentes og y´erne i en anden?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kvadratkompletterer leddene med x og y hver for sig, således at ligningen får formen

                     (x -a)2 + (y -b)2 = r2


Skriv et svar til: Forklar Udregninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.