Matematik

Stamfunktioner

13. august 2005 af KR. (Slettet)
Hejsa! Har lidt besvær med af finde stamfunktionen til flg:
(2x+3)^6
Mit bedste bud er : (2x+3)^7 / 7, men det er vidst ikke helt rigtigt. Håber I kan hjælpe:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2005 af frodo (Slettet)

det skal deles med fjorten

Svar #2
13. august 2005 af KR. (Slettet)

hvorfor det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Brug den generelle formel

int((ax+b)^n dx) = 1/(a(n+1))*(ax+b)^(n+1)+C

med a = 2, b = 3 og n = 6, så får du direkte

int((2x+3)^6 dx) = 1/14*(2x+b)^7+C.

Du har sikkert glemt at gange med faktoren a i nævneren, kan det ikke passe.

Svar #4
13. august 2005 af KR. (Slettet)

ahh...mange tak:)

Svar #5
13. august 2005 af KR. (Slettet)

Er der så også en formel når man ska dividere?
Fx: 2/ (3+4x)^2?
Er lige startet i 3g, så alt dette er meget nyt, og ikke lige forståligt!

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. august 2005 af frodo (Slettet)

du skal bare bruge integration ved substitution. Også ovenfor i stedet for alle mulige formler.

substituer t=3+4x, og så får du noget håndgribeligt

Svar #7
13. august 2005 af KR. (Slettet)

ok men har endnu ikke lært integration ved substitution. Så går til en ny opgave.
Hva menes der med: Angiv (int 2x/kvd x-4)'??
kvd =kvadradtrod

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. august 2005 af frodo (Slettet)

De vil bare se om du kan integrationsprøven

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. august 2005 af allan_sim

#7. Tænk på hvad sammenhængen er mellem integration og differentiation.

Svar #10
13. august 2005 af KR. (Slettet)

Ska jeg så differentere (int 2x/kvd x-4)'?

Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.