Matematik

Vækstraten?

11. marts 2012 af christinaelarja (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej, i min opgave, lyder der et spørgsmål således : 

 "Angiv vækstraten for hver af de 3 eksponentielle udviklinger" 

-y=12⋅?2,3?^x

 

- y=8⋅?0,1?^x 


-   y=5⋅9^x

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2012 af peter lind

Hvad betyder de spørgsmåltegn ?. Generelt y=b*ax = b(*1+r)x hvor r er vækstraten


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

y = b * a^x
 

y = 12 * 2,3^x
 

vækstraten r = a - 1 = 2,3 - 1 = 1,3
 

y = 8 * 0,1^x
 

r = 0,1 - 1 = -0,9
 

y = 5 * 9^x
 

r = 9 - 1 = 8
 

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2012 af mathon

alment
                                          b/a = c ⇔ (b-a)/a = c - 1              a≠0

som anvendt på
                                         y2/y1 = (1+r)
giver
                                         (y2 - y1)/y1 = (1+r) - 1 = r

                                         Δy/y = r

   eks.
                                         y = 12⋅2,3x           som for x = 1
     giver
                                         y = 12⋅2,3

                                    
                                         y2/y1 = 2,3 = (1+r)        

                                         Δy/y = r = 2,3 - 1 = 1,3 = 130%

                                             


Skriv et svar til: Vækstraten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.