Matematik

matematik B

11. marts 2012 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave :

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i (1, f(1)) når f(x) = 3x2  - 7x - 5

 

min beregning :

  3*12 - 7 *1 - 5 = -9

punktet hvor tangenten skærer er (1. -9 )

vi differentiere f ' (x) = 3 *2 x 2-1 - 7 - 0

                                 = 6x - 7

f ' (1) = 6 * 1 - 7 = - 1

y = -1 (x- 1) + - 9 =  - x - 8

Kan det passe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud.


Skriv et svar til: matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.