Matematik

Forskift.....HASTER

13. marts 2012 af Superman91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. I bogen Matematik ab1 har jeg brug for hjælp til opgave.

Opstil en forskrift for overfladen y af en terning, idet terningens kantlængde x er den uafhænge variabel.

A) Brug forskriften til at beregne overfladen af en terning med kanlængden x= 1,5 cm.

B) Opstil på tilsvarende måde en forskrift tor terningens rumfang. Hvad er kantlængden for en terning med rumfanget 2,4 cm^3?

 

Jeg vil gerne have hjælp til det hele.....


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2012 af nielsenHTX

en terning har kvadratiske sider så arealet af en side er x*x, gang så med antallet af sider ?..

f(x)=y=x*x*?

find så f(1,5).

h(x)=y=x*x*x=x3

løs h(x)=2,4 altså x3=2,4


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

A) Benyt, at terningens overflade består af 6 kongruente kvadrater, hver med sidelængden x. Hvis O(x) er forskriften for overfladerealet, beregn så O(1,5).

B) Benyt formlen for terningens rumfang V(x). Løs ligningen V(x) = 2,4 cm3 .


Svar #3
13. marts 2012 af Superman91 (Slettet)

Kan det her så passe??

A) x*x*6 = 6x^2

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt for forskriften for overfladearealet.


Skriv et svar til: Forskift.....HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.