Matematik

Stamfunktion

15. marts 2012 af Me292 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved: f(x) = 4x + 3.
a) Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet (1,10).

 

- Hvordan griber jeg denne opgave an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2012 af nielsenHTX

bestem først

F(x)=∫4x+3=2x2+3x+k

bestem så k ud fra punktet (1,10), altså løs

2*12+3*1+k=10


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2012 af Andreww (Slettet)


Svar #3
15. marts 2012 af Me292 (Slettet)

Kan du forklare hvad du gør? Er ikke lige helt med hvor du får "2x2+3x+k" denne del fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2012 af nielsenHTX

#3 bruger den kendte formel

∫axn=a∫xn=a*(1/(n+1))xn+1+c         hvor a er en konstant, eller måske nemmere at læse her på sp

∫axn=(a*xn+1)/(n+1)+c


Svar #5
23. marts 2012 af Me292 (Slettet)

Altså jeg skal regne den uden hjælpemidler? Og det der ser rimelig avanceret ud?? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2012 af mathon

kan du differentiere, kan du altid kontrollere

   hvis
              ∫ 4x dx = 2x2    skal (2x2) ' være lig med 4x

   hvis
              ∫ 3 dx = 3x    skal (3x) ' være lig med 3


    ...sådan begynder alle, inden rutinen bringer videre...

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. marts 2012 af nielsenHTX

#5 det skulle være til at regne i hovedet.

f(x) = 4x1 + 3.    

F(x)=(4/(1+1))x1+1+3x+k=2x2+3x+k


Svar #8
23. marts 2012 af Me292 (Slettet)

Jeg er helt blank når jeg kigger på det, forstår intet af det der desværre. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. marts 2012 af mathon

 

                   ...har du ikke lært at notere med integraltegn?


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.