Matematik

klotte søger hjælp

18. marts 2012 af klotte (Slettet)

sidder med min datter i 1 g og det er 35 år sidden jeg har haft matematik. Mable kan man ikke skrive i her så jeg kan ikke sende udregneinger på den første,,,,, men den har vi forhåbentligt fået styr på.

opgave 4 B I VEDHÆFTET FIL  kan vi ikke få hul på....nogle der gider hjælpe klotte med at hjælpe datteren ?

Håber der er nogle med pædagogiske evner derude ?

Mvh 

Klotte 

 

 

Vedhæftet fil: MA 8-2 kopi .pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2012 af NejTilSvampe

f(x2) = k*f(x1)      hvor x2 = 10x1

f(10x1) = k*f(x1)

Så 

Løs ovenstående ligning mht. k.

konstanten k er forholdet mellem  f(10x) og  f(x).


Svar #2
18. marts 2012 af klotte (Slettet)

tak Frede :) 

men vi kan ikke finde ud af det når vi både har den ubekendte x1 og k i samme ligning....

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2012 af peter lind

Sæt x = 1650 ind i funktionen. Det skal give 3. Dermed får du en ligning til bestemmelse af b. Løs ligningen f(x) = 6

Løs ligningen f(x2) = f(10x1) = k*(x1)


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2012 af peter lind

#2 x1 kan forkortes ud


Svar #5
18. marts 2012 af klotte (Slettet)

resultat fra opgave 4a kan ikke bruges det er jo en anden sø

forkortes hvordan ???????

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. marts 2012 af SuneChr

klotte, lad din datter få sin egen profil på SP, så hun lærer at sige "jeg" og ikke "vi".


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. marts 2012 af SaraKri (Slettet)

Jeg har skam en profil, men kan ikke se hvad det har med matematikken at gøre. Vi betyder blot at vi begge undrer os. 

Jeg kan ikke bruge resultatet fra opgaven forinden, da det er en anden sø der bliver snakket om, og derfor intet har med b delen at gøre. 

Og jeg kan stadig ikke forstå hvordan jeg skal forkorte x1 ud af ligningen, eller hvordan det hjælper til at finde k. 
Er der nogen der er søde at hjælpe mig med opgaven? 


Svar #8
18. marts 2012 af klotte (Slettet)

#6 hun har skam en profil....

og jeg kan hun godt sige :)

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #9
18. marts 2012 af peter lind

(10x1)0,25 = 100,25*x10,25


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. marts 2012 af SaraKri (Slettet)

Kan du forklare det med nogle ord, for jeg har virkelig svært ved at forstå det?
Den ligning du lige har skrevet, der forkorter du da ikke x1 ud? og hvor er det k, som jeg skal finde blevet af?

Det der forvirrer mig ved hele denne opgave er bare hvordan jeg finder ud af hvad x1 er så jeg kan løse ligningen for k, så undskyld hvis jeg stiller meget dumme spørgsmål. 
 


Brugbart svar (1)

Svar #11
18. marts 2012 af peter lind

 Du skal sætter det ind i ligningen nederst i #1


Brugbart svar (1)

Svar #12
18. marts 2012 af SaraKri (Slettet)

Mange tak for hjælpen! 


Brugbart svar (3)

Svar #13
18. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Om to søers arealer x1 og x2 er det oplyst, at x2 = 10·x1 . Endvidere gælder der

f(x2) = k·f(x1) , dvs

b·x20,25 = k·b·x10,25

og dermed

b·(10·x1)0,25 = k·b·x10,25 , hvoraf

100,25·x10,25 = k·x10,25 , eller

100,25 = k


Svar #14
18. marts 2012 af klotte (Slettet)

Tak andersen - så kun klotte da forstå det :))))))

 


Brugbart svar (1)

Svar #15
18. marts 2012 af SaraKri (Slettet)

Tusind tak alle sammen. 
 


Brugbart svar (1)

Svar #16
18. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Forhåbentlig kunne din datter også forstå det.


Svar #17
18. marts 2012 af klotte (Slettet)

#14 ja men når 10 øren også falder for mig er der dobbelt i brugbart svar :)

hun skal lige lære at bruge sp til matematik hjælp

tak :)

 


Skriv et svar til: klotte søger hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.