Matematik

Hjælp!!!!

21. marts 2012 af 4-you (Slettet)

Funktionen fa(x)=ax^2-2x-a+3

undersøg om grafen for f1 går gennem punktet (3,5)

vis at der findes punkter , som alle grafer for fa , dvs unaset valget af a går gennem

bestem a så grafen for fa går gennem punktet (5,5)

er der nogen der vil hjælpe mig med at renge spørgsmålet:)

 

tusind tak på forhånd :-


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2012 af peter lind

Undersg om f1(3) = 5


Svar #2
21. marts 2012 af 4-you (Slettet)

men skal punktet (3,5) sættes ind i ligning fa???

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Beregn f1(3) . Hvis f1(3) er lig med 5, går grafen for f1 gennem punktet (3,5).

3) Løs ligningen fa(5) = 5


Svar #4
21. marts 2012 af 4-you (Slettet)

tak:) men skal punktet (3,5) sættes ind i ligning fa??

























 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Man skal undersøge, om f1(3) er lig med 5. Beregn derfor f1(3) .


Svar #6
21. marts 2012 af 4-you (Slettet)

men hvordan regner jeg det ud når jeg har kun et punkt

f1(3)=5 hvodan så kan jeg regne den her ligning ud??


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er ikke tale om en ligning. Man skal beregne værdien f1(3) ved at indsætte i forskriften. Her er a = 1, så

f1(3) = 1·32 -2·3 -1 +3

Hvis (og kun hvis) det er lig med 5, ligger punktet (3,5) på grafen for funktionen f1 .


Svar #8
21. marts 2012 af 4-you (Slettet)

og jeg regner jeg a i 3 til at være 1/2 kan det passe??


Svar #9
21. marts 2012 af 4-you (Slettet)

hvordan ved du at a=1 ??


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Fordi funktionen jo hedder f1 .


Svar #12
21. marts 2012 af 4-you (Slettet)

tusind tak nu er jeg med:)


Skriv et svar til: Hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.