Psykologi

Psykoanalyse af Hitler

22. marts 2012 af frkmikkelsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa :-) Jeg sidder i øjeblikket og skriver AT eksamens synopsis. Jeg har valgt at have om Hitler, hvor jeg vil belyse hvem Hitler var og hans vej til magten gennem Histore (A) og psykologi (C). Historie som samf og psykologi som hum.

Jeg har to problemstillinger der omhandler psykologi. Den første omhandler hvilket miljø Hitler voksede op i mens den anden består i, om hitlers barndom har haft indflydelse på han senere liv og hvordan.

I den første problemstilling er jeg begyndt at lave en psykoanalyse af Hitler hvor jeg i øjeblikket gennemgår Freuds personlighedsmodel med, det'et, jeg'et og over-jeg'et og sætter Hitlers tidlige år op i mod disse.

Jeg kunne godt bruge nogle tips og/eller ideer til hvilke begreber det kunne være relevante at bruge eller emner under psykoanalysen til at belyse de to problemstillinger?

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. marts 2012 af linekr (Slettet)

Hvorfor anvender du Freud? Bare nysgerrig :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. marts 2012 af T83 (Slettet)

Sikken opgave du har valgt. Jeg tror det bliver rigtig svaert, eftersom der naeppe findes sikrede oplysninger om Hitlers barndom og opvaekst. Han gjorde sig en stor umage for at röbe sin fortid og der er stor debat om hvordan og hvorledes hans opvaekst har vaeret. Det, som skönnes klart er, at hans far Alois var en voldsom mand, som slog ham tit. Og Hitler var meget tilknyttet til sin mor.

Mht. psykiske forstyrrelser ved man heller ikke saa meget. Der antages, at han led af Parkinson-sygdom, eftersom en af de sidste film som blev optaget med ham viser Hitler med voldsomt sitrende haender.

Der var en del psykiske forstyrrelser hos talrige af Hitlers familiemedlemmer, fortrinsvis skizofreni, bipolar depression og intelligensnedsaettelse. Altsaa der var nok en del genetiske predispositioner i hans familie.


Svar #3
22. marts 2012 af frkmikkelsen (Slettet)

Mht til mit valg af Freud er det ren og skær på baggrund af min lærer. Hun snakkede om Freud og psykoanalysen og deraf mit valg. Efter at have gennemgået Freud på tættere hold og ikke mindst Hitler er jeg også blevet klar over, hvor stor en udfordring opgaven er. Som jeg kan forstå, må mine besvarelser på problemstillingerne derfor kun være antagelser da der ikke ligger konkrete beviser. Øv


Brugbart svar (2)

Svar #4
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er da muligt, at du kan hente inspiration her http://en.wikipedia.org/wiki/The_Mind_of_Adolf_Hitler eller finde henvisninger til andet materiale.


Svar #5
24. marts 2012 af frkmikkelsen (Slettet)

Mange tak for svar :-) Må jeg muligvis sende en privat besked til en af jer omkring 3 linjer ang. metoder i psykologi?


Brugbart svar (3)

Svar #6
24. marts 2012 af linekr (Slettet)

Du må gerne sende det til mig :)


Brugbart svar (3)

Svar #7
26. marts 2012 af T83 (Slettet)

# 5

Du må også gerne sende det til mig.


Skriv et svar til: Psykoanalyse af Hitler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.