Matematik

Mælkekarton

24. marts 2012 af Abauuz - Niveau: 10. klasse

Hej Sp.

Jeg sidder her med en opgave som omhandler en mælkekarton.

Højden på mælkekartonen = 21 cm

bunden = 7 * 7 

Så kommer jeg til første spørgsmål: Hvad er kartonens grundflade? = 7 * 7 = 49 cm^2

Spørgsmål 2: Hvad er rumfanget af kartonen? = 7 * 7 * 49 = 1029 m^3

Spørgsmål 3: Hvor mange liter kan den rumme? = Jeg ved at 1 cm^3 er = 0,01 dl og 10 dl er det samme som 1

Derfor har jeg gjort det sådan: 0,01 * 10 = 0,1og derfra ganget rumfanget med 0,1 for at få det i L ( 0,1 * 1029)

Så skulle der kunne være 102,9 L mælk i. 

For  mig lyder det bare mærkeligt, at der kan være så meget mælk i. Hvad har jeg gjort galt?

Tak på forhånd!

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. marts 2012 af Imprafir (Slettet)

Du har regnet forkertmed henhold til rumfanget. Det skal hedde 7*7*21 (ikke 49, som er din grundflade)

Derefter giver det lidt mere mening :D


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. marts 2012 af peter lind

Nu skriver du ikke enheder på alle steder, hvilket gør at jeg må gætte en hel del.

Du  skriver 0,01*10 = 0,1 hvilket er rigtigt men hvis du memer 0,01dl *10 = 0,1 l er det forkert. Der gælder 0,01dl/10 = 0,001 l


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. marts 2012 af SuneChr

1 L = 1 dm3

Derfor skal du have alle målene i dm.

Grundfladen = (0,7 dm)2 = 0,49 dm2

Højden = 2,1 dm

Rumfang = 0,49·2,1 dm3 =  ............... dm =  L 

 


Svar #4
24. marts 2012 af Abauuz

Efter jeres svar, kan jeg så regne ud, at mælkekartonen kan indeholde 1,029 L mælk?


Brugbart svar (2)

Svar #5
24. marts 2012 af peter lind

ja. Jeg har dog ikke kontrolleret om du har slået rigtig op på din lommeregner


Brugbart svar (2)

Svar #6
24. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

- og det er rigtigt regnet ud  ;-)


Svar #7
24. marts 2012 af Abauuz

Super mange tak for jeres hjælpende hånd ;-)


Brugbart svar (3)

Svar #8
24. marts 2012 af SuneChr

# 4  Dit svar er korrekt. Nu giver mejeriselskabet sikkert ikke noget ved stalddøren. Kartonen indeholder meget sandsynligt 1,000 L og det overskydende rumfang er sikkert det rene luft i kartonen.   : - )


Skriv et svar til: Mælkekarton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.