Matematik

Rødder og faktorisering?

24. marts 2012 af Mango28 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad vil det sige og finde rødderne i et andengradpolynomium. Fx i f(x)=x^2-x-2

Og bagefter skal jeg faktorisere polynomiet. Er der nogen, der kan forklare mig, hvad det betyder?

Mange tak for hjælpen! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2012 af peter lind

Rødderne er løsningerne til ligningen f(x) = 0

Kaldes rødderne r1 og r2 gælder f(x) =(x-r1)(x-r2)


Svar #2
24. marts 2012 af Mango28 (Slettet)

Hvordan bruger jeg den formel på overstående eksempel? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2012 af peter lind

Løs ligningen x2-x-2=0


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2012 af mathon

 

                    løs   (1)·x2 + (-1)·x + (-2) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Se i din mat.-bog:

Andengradsligning

ax2 + bx + c = 0

- der står det hele  ;-)


Svar #6
24. marts 2012 af Mango28 (Slettet)

Tak for svarene. 

Hvordan faktoriserer jeg ligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. marts 2012 af mathon

genlæs #1


Svar #8
24. marts 2012 af Mango28 (Slettet)

Nu er jeg med. Skulle bare læse det nok gange åbenbart. Tak! 


Skriv et svar til: Rødder og faktorisering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.