Matematik

Finde sider i ensvinklede trekanter

24. marts 2012 af miapoulsen1 (Slettet)

Hej. Jeg har brug for lidt hjælp til hjælp af beregning af sider.

Jeg skal finde arealet af en trekant der har siderne b = 2, c = 4 og vinkel A = 44,427. Trekantens areal bliver 2,802. Derefter kommer spørgsmålet: hvor meget skal man forstørre trekanten, hvis arealet skal være dobbelt så stort? 

- Nogen, der kan hjælpe? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2012 af NejTilSvampe

Løs ovenstående ligningssystem mht. x.

Gør prøve:


Svar #2
24. marts 2012 af miapoulsen1 (Slettet)

Tak for responsen - men jeg kan ikke helt forstå, hvad det er at du gør efter du har løst ligningssystemet? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2012 af NejTilSvampe

#2 - det var meningen at du så selv skulle indsætte værdierne og se om udtrykket giver det samme på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis arealet skal være 2 gange så stort, skal længderne ganges med √2 .

I #1 gør NejTilSvampe prøve til sidst. Når længderne ganges med x, ganges arealet med x·x .


Skriv et svar til: Finde sider i ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.