Dansk

Startkomma?

25. marts 2012 af MySoul (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Skal der sættes flere kommaer i følgende sætning?:
Ikke alle er så heldige at have søskende, men de der har ved, hvordan det føles.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2012 af Stygotius (Slettet)

Der skal i hvert fald være et komma efter "har".

Hvorfor insisterer du på at bruge det tåbelige startkomma ??


Svar #2
25. marts 2012 af MySoul (Slettet)

Jeg insisterer skam ikke :) Startkomma er det vi har lært, og startkomma er det vi skal sætte. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2012 af Stygotius (Slettet)

Det er en idiotisk idé.

Dansk Sprognævn (dvs. de gældende regler)  har gjort startkommaet valgfrit, men fraråder det       .........naturligvis.

De uduelige folkeskolelærere er for dovne til at sætte sig ind i gældende regler og fortæller de mest tåbelige ting.

 

Hvorfor i alverden skulle der dog et komma før enhver ledsætning ???

Der er nogle der ikke har fattet hvad et kommas funktion er.


Svar #4
25. marts 2012 af MySoul (Slettet)

Startkomma er stadig det eneste, jeg har lært. Har ikke et svar på dit spørgsmål, men tak for hjælpen. - er de andre kommaer rigtige?

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. marts 2012 af Stygotius (Slettet)

Ja, -der skal ALTID komma foran "men", .........og så har du det dér startkomma foran "hvordan".

Din  lærer har sgu en simpel pligt til at fortælle jer at dette "startkomma" er frivilligt, -eller valgfrit om man vil.

Hvis han/hun ikke har gjort det, er det tjenesteforsømmelse.


Svar #6
25. marts 2012 af MySoul (Slettet)

Ok. Det kan du jo prøve at sige til hende.


Brugbart svar (2)

Svar #7
26. marts 2012 af rakijovic

Ak ja, Danmarks stolte folkeskolelærerstab. Det minder mig om det klassiske mundheld: "Those who can, do. Those who can't, teach."

(Med Stygotius som undtagelse, selvsagt.)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. marts 2012 af Stygotius (Slettet)

Hiljada hvala, ali nisam ucitelj u osnovnu narodnu skolu  ........Hvala Bogu   !!!!!!!!!!!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. marts 2012 af rakijovic

J'o...mea culpa. Zaboravih što niste ucitelj u osnovnoj narodnoj školi. (gdje? o kome? o cemu? = šesti padež = lokativ. 'Osnovnu narodnu školu' itd. je akuzativ = cetvrti padež = koga? šta?)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #10
26. marts 2012 af Stygotius (Slettet)

Vraški jezika bosanska !!!


Brugbart svar (1)

Svar #11
26. marts 2012 af Stygotius (Slettet)

Va' ???

Jag har aldrig varit folkskollärare !!  ..Tack och lov !!


Brugbart svar (1)

Svar #12
08. april 2012 af rakijovic

Bli grundskolelärare, vet jag. ;)

(jezika bosanskog (genitiv))

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #13
08. april 2012 af Stygotius (Slettet)

grundskollärare ?  -jag ???   Ha, va skojigt

-hvorfor dog genitiv ?


Brugbart svar (2)

Svar #14
08. april 2012 af rakijovic

The intricacies of the (Bosnian) language.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Skriv et svar til: Startkomma?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.