Matematik

Sandsynlighedsregning

25. marts 2012 af Shaolina (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

 

Jeg har blot et spørgsmål angående sandsynlighedsfordeling.

Spørgsmålet lyder således:

 

En stokastisk variabel Y kan antage værdierne -1, 2 og 4. Det oplyses, at P(Y=2) er dobbelt så stor som P(Y=-1), og at P(Y=4) er tre gange så stor som P(Y=-1).

Bestem sandsynlighedsfordelingen for Y.

 

Spørgsmålet lyder jo egentlig ikke svært, men jeg er nu alligevel gået i stå, fordi jeg ikke kan sandsynlighedsfordelingens sum til at give 1.

 

Mit resultat lyder såleledes:

P(Y=-1): 0,1666666667

P(Y=2): 0,3333333333

P(Y=4): 0,5

 

Er jeg helt galt på den? Eller er det rigtig nok?

 

Håber på, at der er nogen, som kan hjælpe mig.


- Emilie.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af nielsenHTX

kaldes x for P(Y=-1) må forholdet være

x+2x+3x=1 ⇒x=1/6

P(Y=-1): 1/6
P(Y=2): 2/6=1/3
P(Y=4): 3/6=1/2

så nej det ser rigtigt ud, men skriv det med brøker


Svar #2
25. marts 2012 af Shaolina (Slettet)

Ok. Tak nielsenHTX. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2012 af mette48 (Slettet)

En stokastisk variabel Y kan antage værdierne -1, 2 og 4. Det oplyses, at P(Y=2) er dobbelt så stor som P(Y=-1), og at P(Y=4) er tre gange så stor som P(Y=-1).

P(y=-1) =  x

p(y=2) = 2x

P(y=4) = 3x

ialt 6x =1  ⇒ x = 1/6

P(y=-1) = 1/6            = 0,166667

P(y=2) = 2/6 = 1/3     = 0,333333

P(y=4)= 3/6 = 1/2     = 0,500000


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.