Matematik

Lineær sammenhæng

25. marts 2012 af Fionse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til følgende: 

1. Grafen for en lineær funktion går gennem punkterne (32,43) og (76,-1).
Beregn tallene a og b og opskriv regneforskriften for den lineære funktion.
2. Samme spørgsmål for punkterne (21,7) og (11,3).

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

Forskriften for lineære funktioner hedder:

 

y= a*x + b

 

Put de to talsæt du kender ind i denne, og løs to ligninger med to ubekendte.


Svar #2
25. marts 2012 af Fionse (Slettet)

Ikke noget alligevel - jeg fandt ud af at jeg skal bruge a = (y2-y1)/(x2-x1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2012 af NejTilSvampe

43 = 32a + b

-1 = 76a + b

løs ligningssystemet mht. a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2012 af kuntz15 (Slettet)

Tjek dette link og se om det ikke kan hjælpe dig lidt på vej

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.