Matematik

Hjælpppppppp

25. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg sidder med en opgave som jeg dsv ikke kan løse, da jeg ikke forstår hvordan jeg skal tegne et cirkeldiagram af fordelligen af medlemmer i 2002. 

 

Opgaven:

På FC Københavns Fan Clubs hjemmeside kunne man finde denne statistisk over medlemstallene:

 

                                       2002

København:                      3927        

Storkøbenhavn:                2780

Øst for storebælt:             2262

Fyn:                               161

Jylland:                           594

Danmark i alt:                  9724

Udland:                           95 

medlemstal i alt:              9819

Medlemstallets udvikling:   26,1%

Også skal jeg nemlig tegne en cirkeldiagram over fordelingen af medlemmer i 2002???.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2012 af kaspkasp (Slettet)

dit cirkeldiagram skal totalt repræsentere de 9819 medlemmer der er i fanklubben. Du skal nu inddele dit cirkeldiagram i 6 dele, en del for København, Storkøbenhavn, øst for storebælt, Fyn, Jylland og udlandet.

 

Nu skal du fide ud af hvor mange grader hver af de 6 steder skal tildeles, dette gør du ved at finde ud af hvor mange % eksempelvis storkøbenhavn udgør af "Medlemstal i alt" og gange dette med 3.6 idet 1% i en cirkel er 3,6grader.

 

altså


(2780/9819)*100=28.312

28.3*3.6=101,88

 

altså tildeles storkøbenhavn 102grader på cirkeldiagrammet, gør dette med resten af stederne og indtegn dem i cirkeldiagrammet.

Unskyld hvis formuleringerne er lidt dårlige - skulle skynde mig.


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. marts 2012 af mette48 (Slettet)

0medlemstal i alt:              9819

vinkelen = antal medlemmer *360 / 9819


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Se vedhæftede   ;-)

Vedhæftet fil:Diagram.PNG

Svar #4
25. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Okay tusind tak :-)


Skriv et svar til: Hjælpppppppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.