Matematik

Hjælpppppp

26. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har en opgave her som jeg ikke aner hvordan jeg skal løse, håber i vil hjælpe?

Opgaven:

Et kube har rumfanget 216 cm3.

Kantlægden er                      cm ??

 

Hvordan løser man denne opgave???


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Rumfanget af en terning er s * s * s eller s3

Dvs. at s3 = 216


Svar #2
26. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Ja????


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

- og da det er s, du gerne vil finde, har du altså s = 3√216 =  ?   ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2012 af Jegvedingenting

#2

Tag den 3. rod af 216.


Svar #5
26. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Det giver jo 18√6 ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Det er ikke kvadratrod, men tredie rod, det handler om her ;-)


Svar #7
26. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jamen hvordan får man så resultatet? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2012 af Jegvedingenting

#7

Ved at tage den 3. rod af 216. Skulle du finde sidelængen af et kvadrat, hvor du havde arealet, skulle du tage kvadratroden, fordi s*s = s2

Eksempel: s2 = 46 cm2

Nu er det så i dit tilfælde s3 = 216 cm3

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. marts 2012 af nielsenHTX

#7

du skal finde et tal som ganget med sig selv 3 giver 216(kubikroden). Da opgaven er stillet som færdighedsprøve er det nok et pænt tal så udregn.

43=...

55=....

63=....

73=....

en af dem giver 216


Svar #10
26. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Når så resultatet er 46 cm..


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Nix, Sidsel - 6*6*6 = 216

altså er siden = 6  ;-)


Svar #12
26. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Det er 63 men skal jeg så skrive det sådan ind som resultatet,


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. marts 2012 af Jegvedingenting

#10

Læser du overhovedet, hvad der bliver skrevet?

Prøv at regne #9's regnestykker ud på lommeregneren, også vil du opdage at en af dem er dit resultat. Hint: det er et lige tal


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Du skal skrive 6 som facit, fordi 63 giver 216


Svar #15
26. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Okay tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Gå nu vores kommentarer igennem, så du forstår det, og dermed er velforberedt,

når er lignende stykke dukker op til eksamen  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. marts 2012 af mimok (Slettet)

Vil I ikke hjælpe mig, her er et link til min tråd: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1170700, jeg har forsøgt i #1 i denne tråd.


Skriv et svar til: Hjælpppppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.